Mega Fortune

Giganterna inom spelvärlden, NetEnt, kommer här med ytterligare ett slotspel av högsta klass, och namnet på detta är Mega Fortune. Detta spel har funnits på marknaden sedan 2009, och det sägs ha världens största progressiva jackpot. Det har även världsrekordet hos Guiness Rekordbok när det kommer till utbetalningar av vinster från videoslots, nämligen en summa på hela 17 miljoner euro som en lycklig kund lyckades kamma hem. Allt detta är skäl nog till att ge Mega Fortune en chans. Dessutom funkar det lika bra oavsett om du spelar via datorn, mobilen, eller surfplattan. Mega Fortune fungerar och klarar av alla dessa medier alldeles utmärkt. Den enda skillnaden är att formatet ser något annorlunda ut beroende på vilket av dessa alternativ man spelar på, men i övrigt är det precis samma spel.

Vinstlinjer och insatser

Mega Fortune består av 25 olika vinstlinjer som man kan spela på, samt fem hjul och tre rader. Som lägst kan man satsa 2,50 kronor på ett spel, och som mest 500 kronor. Vinstutbetalningen ligger på 96,4 %.

Tema och design

Mega Fortunes tema är ren och skär lyx, och allt som ingår i denna lyx och livet som miljonär. Själva grafiken är dock inte det som gör Mega Fortune till det toppspel som det är. Även fast den inte på något sätt är dålig, så finns det betydligt snyggare slotspel på marknaden numera eftersom Mega Fortune trots allt har ett par år på nacken. Sin ålder till trots är grafiken fortfarande häftig och bidrar till att ge spelet en känsla av lyx och hur det är att leva som miljonär.

Spelets standardsymboler är 8 till antalet, och när det gäller deras värde hamnar de i följande fallande ordning: Röd ring, Blå ring, Gul ring, Grön ring, Konjak & cigarr, Guldklocka, Sedelklämma, och Limousine. Dessutom har spelet en Wild-symbol i form av en lyxbåt, och denna ersätter som vanligt alla vanliga symboler. En Scatter-symbol finns också, och dess symbol utgörs av champagne och ett glas. Till sist finns det även en bonussymbol, och denna utgörs av en darttavla med ordet ”Bonus” skrivet på den.

Bonus och Jackpot

Spelar man Mega Fortune så är det tre bonussymboler samtidigt på hjul 1,2 och 3 man ska hoppas på. Lyckas man pricka in detta så kommer man nämligen till bonusspelet, och det är här chansen till de riktigt höga vinsterna finns, vinster man kan nå via någon av de tre jackpots som erbjuds. När bonusspelet sätter igång förflyttas man från det vanliga spelläget man tidigare spelade i, och förflyttas istället till ett spelhjul. Detta hjul består av tre steg. Det första hindret du måste ta dig förbi för att nå den högsta jackpotten är att spinna hjulet med resultatet att du antingen kommer få en kontantvinst på en viss summa, eller att du istället lyckas ta dig vidare till nästa nivå och ett steg närmare jackpoten. Den andra nivån påminner om den första, men skiljer sig på så sätt att möjligheten att avancera ytterligare en nivå är mindre, men kontantvinsterna högre. Dessutom kan du på denna nivå också få en mindre jackpot, en så kallad Rapid Jackpot. Det bästa scenariot är ju förstås dock att lyckas avancera ytterligare en nivå, för då är du dels garanterad en stor summa pengar, men framför allt får du då chansen att lyckas pricka in någon av de två jackpots som återstår. Dessa kallas Major Jackpot och Mega Jackpot, och trots att de båda ger dig stora vinster så är det Mega Jackpot du ska hoppas på. Det var nämligen via Mega Jackpot som den största jackpotten i en spelautomat någonsin delades ut, och detta till en summa på ca 154 miljoner svenska kronor, ett rekord som alltså tagit plats i Guiness rekordbok. Utöver detta har ytterligare en mängd miljonvinster betalats ut som ett resultat av denna jackpot, så har man turen så kan Mega Jackpot leda till ekonomiskt oberoende för resten av livet.

Utöver dessa bonusar och den enorma jackpoten så innehåller Mega Fortune även ett free spins-läge. Detta läge aktiveras om man får tre Scatter-symboler samtidigt, och mängden spins samt storleken på multiplikatorn varierar från fall till fall. För att få reda på vad som gäller i det aktuella fallet är det bara att klicka på en av Scatter-symbolerna, vilket ger dig tillgång till denna information. Antalet spins samt multiplikatorn kan även öka och växa sig större i takt med att spelet fortskrider.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • En enormt hög jackpot och andra typer av generösa bonusar.
  • Funkar både på dator, mobil och surfplatta.

Nackdelar:

  • Grafiken är inte på något sätt dålig, men den kan inte mäta sig med grafiken i mer moderna slotspel.

Sammanfattning

Som avslutning kan vi bara konstatera att som vanligt när det gäller NetEnt så har de även här lyckats med att skapa ett riktigt kanonspel. Spelet må ha några år på nacken och grafiken kan inte riktigt mäta sig med de allra bästa, men faktum att det finns så mycket bonusar och framför allt marknadens största jackpot i form av Mega Jackpot, är något som gör Mega Fortune till ett oerhört spännande och underhållande spel som alla bör prova på.