Joker 8000

Joker 8000 är en spelautomat skapad av den välkända och högt ansedda spelutvecklaren Microgaming. Spelet är rätt simpelt och innehåller inte en massa krångliga funktioner, så det går snabbt och är lätt att förstå sig på och komma in i. Detta betyder dock inte att det är tråkigt och innehållslöst. Det kan snarare beskrivas som en klassisk enarmad bandit av den gamla typen, men som ändå har tillräckligt med innehåll och vinstchanser för att hålla intresset uppe och undvika att du som spelar blir uttråkad. Denna slot kan bland annat fungera alldeles utmärkt för dig som är nostalgisk av dig och tycker att det var bättre förr, detta eftersom den i mångt och mycket påminner om de enarmade banditer man kunde hitta på barer, färjor och andra etablissemang runt om i landet på 80- och 90-talet.

Vinstlinjer och insatser

När det kommer till själva spelupplägget så består Joker 8000 av fem vinstlinjer som löper både horisontellt och diagonalt, och som sträcker sig över tre hjul med tre rader vardera. Som spelare kan man välja hur många av dessa vinstlinjer man vill spela på, och dessutom finns det en autospin-funktion vilket innebär att man efter att ha ställt in hur många hjulsnurr man vill ha själv kan luta sig tillbaka och ta det lugnt samtidigt som spelet sköter sig självt. När det kommer till myntvärdet som man ska spela för kan man välja mellan ett värde från 1-10, och 100 krediter är det maximala värdet för den insats du kan lägga per spin. Spelet sättet påminner kort och gott om de spelsätt som enarmade banditer förr i tiden använde sig av.

Tema och design

Det tema som Joker 8000 bygger på är att det försöker efterlikna en klassisk gammal hederlig enarmad bandit, både när det kommer till designen, symbolerna och grafiken. Designen och grafiken är med andra ord inget utöver det vanliga, utan är simpel och enkel, men också praktisk vilket bidrar till att spelet blir lätt att komma in i och förstå sig på. Som bonus skänker det som ett resultat av detta även en viss nostalgi till dem som varit med länge i branschen. De symboler man finner i spelet är även de som hämtade från gamla enarmade banditer från förr. Exempel på dessa är diverse frukter som körsbär, vattenmeloner, citroner, och så vidare, samt jokrar och annat.

Bonus och Jackpot

Joker 8000 innehåller en bonusfunktion kallad ”Super Bonus Game”. Denna når du om du väljer spel typ 10 och lyckas vinna minst 20 krediter. När bonusfunktionen sedan väl sätter igång får man välja mellan två olika alternativ när det gäller spelupplägget för bonusrundan. Ett av dessa alternativ kallas ”hold style”, och grejen med detta alternativ är att det gör det möjligt för dig som spelar att hålla kvar ett av hjulen för att på så sätt få till ett mer strategiskt spel. Det andra av de två alternativen kallas för “nudge style”, och detta alternativ gör det möjligt för dig att flytta ner ett av hjulen ett snäpp, och på så vis göra så att nästa symbol hamnar på vinstlinjen. Detta bonusläge bör man hela tiden ha som mål att ta sig till, för det är här man har chansen att vinna spelets toppvinst, vilket kan innebära stora summor pengar beroende på hur mycket man har satsat.

Joker 8000 har även två jackpots som visserligen inte kan mäta sig med de jackpots man finner hos många andra slotspel, men som trots allt ändå inte är helt fy skam. Den minsta av dessa ligger på 2 000 mynt, och den högsta på 8 000 mynt. Hur mycket det här sedan blir omräknat i riktiga pengar beror ju förstås på vilket myntvärde man har valt, så ju högre myntvärde desto mer pengar.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Ett enkelt slotspel som det går snabbt att lära sig och förstå sig på.
  • Spelet påminner om en klassisk gammal enarmad bandit, och passar utmärkt för dig som är nostalgisk och tyckte att det var bättre förr.
  • Spelet innehåller både en bonusrunda där man kan välja mellan två olika alternativ, samt två olika jackpots.

Nackdelar:

  • Detta spel är inget för dig som gillar snygg grafik och häftiga effekter
  • De jackpots och bonusar som erbjuds är inte mycket att hänga i granen jämfört med många av de som erbjuds i övriga branschen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Joker 8000 alltså ett spel för dig som suktar efter gamla tider och är nostalgisk av dig, detta eftersom spelet är på många sätt identiskt med de enarmade banditer som var populära förr i tiden. Söker du något mer modernt och flashigt så är spelet dock inget för dig. Grafiken är medelmåttig, och bonus- samt jackpotfunktionerna utmärker sig inte heller de speciellt mycket. Dock ger spelets tema och design en genuin känsla av en gammal hederlig spelautomat och hur det såg ut förr, så det tar dig på så vis på en tidsresa tillbaka genom casinotiden. Spelet är alltså absolut värt en chans för dig som gillar gamla klassiska enarmade banditer.