Bingo

Bingo är något som sedan länge varit mycket populärt i Sverige, och program som Bingolotto har som exempel blivit lite av en maktfaktor inom den svenska TV samt spelindustrin, och blivit en återkommande och traditionell del av det svenska folkhemmet. Även utomlands är bingo en mycket populär form av spel, och lockar till sig stora mängder deltagare. Det är dock ett rätt brett begrepp med tanke på att det finns så pass många olika versioner och varianter av spelet, och därför finns det väldigt mycket att skriva om inom detta ämne. Skulle vi täcka allt inom detta skulle vi i stort sett behöva skriva en tjock bok, så vi nöjer oss istället med att gå igenom de allra mest grundläggande faktorerna när det gäller bingo, så som de vanligaste formerna av bingo, generella regler, och så vidare.

Hur spelar man bingo

Grejen med bingo är som sagt att det finns diverse olika versioner och varianter av det, så hur man spelar det varierar därför. En annan faktor som bidrar till detta är även om man spelar bingo i en bingohall eller liknande, eller om man istället gör det online. En skillnad mellan så kallad riktig bingo och online bingo är som exempel att man i riktig bingo ofta använder sig av så kallade bingobollar, medan man när det kommer till bingo online vanligtvis använder sig av alternativ som till exempel kan bestå av nummergeneratorer som slumpmässigt drar fram olika nummer. Generellt sätt kan man i alla fall säga att bingo inte handlar speciellt mycket om skicklighet, utan i stort sett uteslutande om tur, flyt och slump.

Bingo online

När det gäller online-bingo så använder man sig av ett sätt som kallas för att ”badda” när det kommer till att markera siffrorna på sin bingobricka. Detta är något som görs automatiskt, vilket alltså innebär att det blir betydligt lättare och smidigare när det kommer till att och som också är en av de stora skillnaderna mellan online-bingo och traditionell bingo. När det gäller bingo över nätet behöver man alltså inte själv markera sina kort, utan detta sker på ett automatiskt sätt vilket gör det mer bekvämt.

Om man ändå föredrar det gamla traditionella sättet när man spelar online så går det faktiskt att göra detta genom att använda sig av det alternativ som ger dig denna möjlighet. Detta erbjuds dock endast hos vissa casinos. Detta alternativ som är att föredra för de spelare som tillhör proffskategorin eller helt enkelt bara är väldigt bra på att spela, och därför föredrar att styra spelet själv för att kunna öka sina chanser.

Fördelar med Bingo över nätet

Den mest uppenbara fördelen med att kunna spela bingo hemma är ju, som själva grejen, antyder att man alltså kan göra det hemma med alla fördelar detta bidrar till. Dessa fördelar är många, och den mest uppenbara är alltså att man inte behöver ta sig någonstans, och kan alltså istället njuta av att spela samtidigt som man ligger i pyjamas hemma i soffan, i sängen, i badkaret eller var man än föredrar. För dig som är hemmadag och föredrar att stanna hemma och ta det lugnt, så passar ju detta dig som handen i handsken. Sen finns det ju ytterligare ett stort antal ledningar till varför det är väldigt skönt bekvämt att kunna spela online. Känner man till exempel för en lat hemmadag- eller kväll, slippa klä upp sig och kunna ha på sig mjukisbyxor eller vad man än känner, slippa behöva vara social, eller till exempel äta som en gris utan att behöva utså dömande blickar, om detta nu är vad man föredrar så är ju detta utan tvekan det perfekta alternativet. Eller så kan det ju helt enkelt handla om att det regnar eller vädret är hemskt och obehagligt på något sätt, och då kan det ju vara skönt att slippa ge sig ut i det hemska, utan istället kunna njuta av spännande bingo inom hemmets trygga väggar. Och i stort sett alla, vissa ibland och vissa väldigt ofta, har ju dagar då man vill vara för sig själv eller med familjen inom hemmets väggar, med alla bekvämligheter och fördelar det innebär. Är man då bingo fantast och då helt plötsligt blir sugen på att spela, ja då är det ju alltså som sagt bara att slå sig ner framför dator, mobilen, plattan, eller vad man nu föredrar, och börja spela. Detta är ju en lyx som förr i tiden vore helt otänkbar.

Sammanfattning

I grund och botten handlar ju bingo till stor del om samma sak och har samma regler, oavsett om man spelar i en bingohall eller hemma framför datorn. Båda har ju sina för och nackdelar, och skiljer sig åt något när det kommer till sättet man spelar på. Den mest uppenbara av dessa är förstås möjligheten att kunna spela hemma, med all bekvämlighet detta medför.